Кой е ivomir?

ivomir – сътворител на приказки за Ума и Цялото. Затова… не му вярвайте! Прочетете го, проверете и преценете сами… Той е… болъгхар. А болъгхар е състояние – състоянието да пребъдеш. И днес в Алтай пожелават на младоженците да са… болъгхар. Да живеят така, че да люботворят света, като предоставят сътвореното да се развива и израства през времето. Защото Всеки е и Всичко, което Е! Защото всеки Е и Пътят, и Източникът, и Животът! За да пребъде, за да Е, болъгхар!
- ivomir

гледна точка 2019

Материята е илюзия. Всичко е светлина и поле, произлезли от движението на мисълта, намиращи се в едновремието на Тук и Сега. Общото схващане е, че материята съществува и затова я виждаме, докосваме… Но е точно обратното – нещата съществуват единствено и само тогава, когато ги наблюдаваме. Парадоксите на логическото мислене са част собственото ни ограничение, от което е нужно да излезем. Смъртта не съществува и няма смисъл да се страхуваме от нея – тя е трансформация при един глобален кръговрат, който е и отговор на въпроса за смисъла от съществуването. Тя е и отговорът на това как да измислим собствената си житейска приказка, да я претворим в действителност и да я направим един щастливо безкраен цикъл от кръговрата на когиталността.

гледна точка 2011

Все питат кой съм. Какво значение има кой съм аз. Не е ли по-добре да се зададе въпроса Какво си направил. Но не! Кой си? Не знам. Аз съм… историята на един народ…
Дядо ми живял в Анадола. На около седем години бил на гости при братовчеди в съседно село. През това време изчезнало семейството му – цялото… шест братя и сестри, родителите му. Изклали ги… Разбеснял се башибозук, унищожил селото. Спасили го роднините – без подготовка събрали 2 каруци багаж и тръгнали. Спрели… в Шуменско. Започнал да работи като ратай. На седем години. Разказваше ми, че ако единия ден изкарвал някоя пара, на другия бил готов да работи само за едното ядене, та да спастри парата. И така, след 30 години станал чорбаджия. Имал 60 декара земя, биволици, коне… Дошла народната власт. И му взели всичко… Че и една седмица в затвора изкарал, защото не бил съгласен… Баща ми се хванал с химията… Новата наука… Не завършил. Станал началник смяна в ТЕЦ „Марица – Изток“. После се преместил в новия Нефтохимичен комбинат в Плевен. Дали му панелка – на изплащане… За 20 години. Но успя да отгледа някак си трите си деца… Продаде я, след като се пенсионира. При девалвацията на парите около 95-та година двадесетгодишните му усилия се превърнаха в 20 лева. Сега едвам крета с пенсията си в порутената, слабо поддържана къща в Шуменско.

 

Кой съм аз? Мъж на три жени, сега почти на 50. Пет пъти ставал татко… Големият ми син почина на 16 години. От левкемия… Голямата ми дъщеря следва в СУ „Св. Кл. Охридски“, оцеляла и израснала, при всички простотии, сътворени от баща й. Другата 15-годишна щерка за пореден път (станаха вече 7 последователни години) е със златен медал на градския шампионат по художествена гимнастика в Мадрид. Там са с майка си, която щастливо избяга от родната България преди 10 години. Сега ivomir има син на пет и щерка на две годинки.

 

ivomir автор

Та кой е ivomir?
Неговите откровения са изразени в разкази (ТУК) и стихове (ТУК). Колажите му (картини с нулева стойност, над 200 на брой) можете да разгледате ТУК. Направи фондация (Галатея) и проекти за Вярата в доброто, за да подпомага децата и да не се случва това, което се случи с неговия син. Спряха му достъпа до училищата, независимо от добрите резултати, които бяха отразени в предаването „Едни от нас“ по БНТ (2008г.). Стана издател на един неизвестен канадски автор (Джон Кехоу), когото разпространи в името на това хората да започнат да мислят позитивно. И сега е пред фалит. Написа революционни книги за когиталността и любовта (The Black Book и The White Book), за да предизвика мислене за доброто и щастието в един народ. Пробва и с изграждане на „методики“ – тетрадките с упражнения „Неосъзнатото, ненаписано АЗ“ и „Позидневник“.

Кой е ivomir?

Лицето, купило правата на филма What the Bleep Do We Know за България. Продуцент на музикалният диск за синхонизация и релакс Празнота, която обвързва… Дизайнер на всичките си книги, корици, реклами… Създателят на посланието „Аз Вярвам„, което желаеше да разлепи по всички жълти светофари. Получи разрешение от кмета на София. Получи и от зам.-кмета по транспорта, съгласувано с КАТ. Подписа договор с Пътно-строителна техника и започна…. Някакъв полицай реши, че това ще пречи на движението. И го спря… Царят дава, пъдарят не дава.

Та кой е ivomir?
Човекът, който докара Джон Кехоу в България? Авторът на колажи и стихове? Позитивно мислещият дизайнер и продуцент? Единственият българин, позволил си лукса да кандидатства за Нобелова награда? Създателят на Теория на Когиталността?…

Не!

Аз съм… историята на един народ… Защото онова, което желаем, е това, което се случва…

Включи се към Бюлетина, за да научаваш първи за книги, семинари и други събития на ivomir

Към началото

Pin It on Pinterest