В търсене на лек за сина си Ники (на 16 г.  той почива от левкемия), ivomir се запознава с книгата Подсъзнанието може всичко (Mind Power into the 21st Century) на Джон Кехоу, която открива в Интернет на руски. Първоначално подхожда с пълен скептицизъм към методите в книгата, но ги проверява и прилага на практика. Всяко едно от упражненията и дадените напътствия се оказва вярно, приложимо и работещо… 

Така ivomir започва да търси начин да преведе и издаде книгата в България. Взема заеми за авторски права, за преводи, моли се в печатници да издадат книгата… По онова време (2005 г.) всички отказват да напечатат книгата, твърдейки, че никой няма да чете тази книга в България. Печатница „Родина“ е единствената, която се съгласява да издаде книгата в тираж 2000, като сумата по напечатването бъде възстановена в рамките на 75 дни (а ако не бъде, ivomir се задължава писмено с поредица от документи да работи безплатно в печатницата в рамките на година). 

Оттогава тръгва и прозвището Иво Биллата,  защото ivomir обикаля по цял ден с книгите в две торби BILLA. Подарява, моли се, носи всеки ден по книжарниците, връща всички изкарани пари на печатницата ден след ден. Така, на 75-тия ден внася последните 200 лева! Без някой да го е очаквал, книгата се оказва истински фурор, като до края на същата година Подсъзнанието стига 13 000 тираж. Към момента (2019) книгата е издадена в над 320 000 тираж в България, превръщайки я в най-четената книга и синоним на настолно четиво по позитивно мислене. 

Така ivomir става издател и разпространител на всички книги на Кехоу в България, след това работи и издава и други български автори (в различни жанрове), а след това самият той става автор и създател на теория от когиталността. Днес ivomir не е издател на Подсъзнанието, но тази книга се оказва първа крачка по пътеката на възможностите. 

Като издател, ivomir създава кориците на всички книги, които издава – тези корици ще откриете ТУК.

Към началото

Pin It on Pinterest