Преобръщане на реалността

Версията, че двойката фотони се появява от Нищото е, за да си представим ДУАЛНОСТТА. Но това не е двойка фотони, а е един фотон в две състояния. Аналогично това може да се разгледа като делене на клетката – няма делене, а е една клетка – две състояния. Протон и електрон в атома не са две отделни „материи“, а е една и съща енергия в две състояния – вероятна енергия (неизбрана вероятност, електрон – облак от вероятности) и избрана (протон – фокусирана (избрана, центрирана)) вероятност. Това е принцип на СЪЩЕСТВУВАНЕ! Един фотон – две състояния. Един атом – две състояния (ядро и електрон). Един човек – две състояния (Холограма и Източник) и т.н….
Разбираме, че сте схванали нещата, но идеята е допълнително да се замислите за трите стъпки в човешкото развитие, които предопределят не просто излизането от личната зона на комфорт, макар че това е важно. Необходимо е да се излезе от общата (егрегорна) зона на комфорт. Защото излизането от личната може да се окаже егрегорен егоцентризъм. За даден индивид една ситуация може да се явява излизане от зоната на комфорт, но като цяло е егоцентрична и обслужаваща удоволствието на всички (в рамките на егрегора). При целият този процес грешката, която е допусната е, че фактът, че вместо да се единявате като Източник-Холограма-Глобална отговорност (Трансмутация-ЛИО-ЕЛГО), вътрешно в себе си ги разделяте. А те са ЕДНО ЦЯЛО С ТРИ СЪСТОЯНИЯ, които преливат едно в друго. Понеже състоянието ТРАНСМУТАЦИЯ е мигновено, говорим за ДВЕ ВИДИМИ СЪСТОЯНИЯ. Третото го пропускаме, защото не го виждаме.

Идеята на Академия Когиталност е да се види преливането и единението и на трите състояния. Да се осъзнае, че сме едновременно и Източникът, и Холограмата, и Отговорността – и Пътят, и Източникът, и Животът…
В този план на разсъждение, ето я и практиката:
1. Една ИДЕЯ – две състояния (съмнение и вяра; необходим е ИЗБОР). Ако нямаш избор, всичко остава вероятност в Потенциала. Нужна е категоричност в изборите (ИЛИ – ИЛИ).
2. ПРАВЕНЕ (идва след избора и ИЗИСКВА ОТНОВО ИЗБОР – правя или мързелувам). И тъй като говорим за един фотон – две състояния, лесно можем да осъзнаем, че МЪРЗЕЛУВАНЕТО Е ПРАВЕНЕ В НЕЖЕЛАНАТА от нас ПОСОКА. Т.е. аз така или иначе правенето е винаги, но в единия случай е в желаната, а в другото състояние – в нежеланата от нас посока.
3. ПОСТОЯНСТВО В ПРАВЕНЕТОИЗИСКВА ОТНОВО ИЗБОР – ще го правърна ли чрез правене в удоволствие (навик), или ще го превърна в АГОНИЯ (като не го правя постоянно, а всеки път го започвам отначало и отново):
– Ако го превърна в навик, започват да ми идват следващите идеи – как да го подобря, разширя и допълня (връщам се към идея 1).
– Ако го превърна в агония, започвам да страдам, да се мъча, да се колебая, да се чувствам жертва – това е разширяване на избарната от мен посока (агония). Това разширяване води до нови идеи относно самата агония, т.е. пак отивам към точка 1 и цикълът се затваря.
ИЗВОД:
ПРОМЕНЯЙКИ ИЗБОРИТЕ СИ, ПРОМЕНЯМ ПОСОКАТА И РЕЗУЛТАТА, ПРОМЕНЯМЕ И ПАРАЛЕЛНАТА СИ РЕАЛНОСТ…
Важно: Двудневният семинар Когиталност изяснява и дава на всеки участник всички теоретични и практически възможности за преобръщане на реалността – от груба и жестока действителност да се окажем Благодарно Отдадени на Глобалността.
Предстоящи семинари:
  • София – 20-21 октомври (линк)
  • Варна – 24-25 ноември (линк)
Преобръщане на реалността

2 коментара за “Преобръщане на реалността

  1. Благодаря за поканата Иво. Имам голямото желание да присъствам на семинарите ,които организирате ти и Еми .Знаеш , че всичко това ме вълнува много , но за съжаление не мога да си го позволя от финансова гледна точка . Следя с интерес всяка ваша публикация и искам да изкажа голямата си благодарност , че ме включихте за 21 безплатни дни към абонати когиталност . Аз съм Лина , не тази от снимката във ФБ от преди половин век , а Лина която познавате – 83 годишната .Дълбок поклон пред вашата всеотдайност , любов ,огромен труд и познание . ..Приемете моята безкрайна благодарност уважение и любов .

  2. Поздравления за хуманната ви кауза , да създадете един по добър свят с можещи , знаещи и уверени хора ,способни сами да пишат своята история Умело използваните асоциации ,интересният подход на поднасяне на познанието ви прави актуални и необходими по пътя към един по добър свят .Благодаря ви , че ви има ще се радвам да ви чета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Pin It on Pinterest