Ние, българите

Забравихме ли откъде сме произлезли? Забравихме ли кои сме?
Та ние сме българи, наследници на народа ди ли – предците на династията от рода Дуло. Ди ли са хора с европейска външност и силно развит индивидуализъм. Творци, които познават същността и възможностите си. Затова те първи употребили плуг за оран на земята, железни и бронзови сърпове за прибиране на реколтата. Първите, които стриват зърното във воденици от два кръгли камъка.
Воините на този народ са единствените, въоръжени с брадви, изработени от метеоритно желязо. Кан-овете на българите са първите, наложили търговски мита и такси върху преминаващите през страната им чужди стоки. Както и първите, приели Единен и върховен бог – бога на Източника на Енергията, на живото Небе с неговото проявление – мълниите. Те нарекли този бог, който проявява Т-Анкх-Ра.. (проявен от портал на светлината)
И до момента в Алтай пожелават на младоженците да са… болъгар?! Старите хора обясняват, че така се казвало, когато ще те бъде!?! Когато си белязан и избран от природните сили и живото Небе. Когато си в съгласие с тях, те са на твоя страна. За да те бъде!
Та ние сме българи! За да ни бъде. За да сме първи. Не е лесно да те бъде.
Но ние сме избраните!
Това е нашият свят. Светът на възможностите. Заслушайте се в духът на народа ди ли, в тропота на могъщата му конница, в бойните възгласи, за да прогледнете! Загледайте се в нестинарките, издигнали вярата и себе си над горещите въглени, за да почувствате. Извисете се с гласа на гайдата, зареяна нейде в космоса да дири разумен живот, за да усетите. Идете сред природата – уникалното, дарено от Бога място, на което сме се родили. За да ни бъде! За да се види светлината в очите ни. Светлината на избраните! Светлината на избиращите. Избор на възможности. Избор на живот. Нашият нов живот, болъгар!
Живот от възможности, тръгнали с тропота на могъща конница, прогледнали чрез духът на нестинарите, издигнали вярата и себе си над горещите въглени, възродени от пепелта. Извисена в гласа на гайдата, зареяна нейде в когиталността, си усетила. Дете на природата – уникалното, дарено от Бога – даряващо своята душевност на всички. За да ни бъде! За да се види светлината в очите ни. Светлината на възможностите за един мечтан живот. Нашият нов живот, болъгар!

Ние, българите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото

Pin It on Pinterest

Bulgarian BG English EN